A nattokinase, mint természetes vérhígító mellékhatások nélkül

A nattokinase, mint természetes vérhígító mellékhatások nélkül

A vérhígítás célja nem más, mint a vérben lévő rögök kialakulásának megakadályozása.

Bár a vér rögösödésére szükség van, hiszen sebek, sérülések esetén a rögösödés segít a vérzés elállításában, mégis a rögök vezethenek stroke-hoz, szívinfarktushoz, trombózishoz, vagy akár tüdőembóliához is. A véralvadásgátlók célja a veszélyes vérrögök kialakulásának megakadályozása. Valójában nem a vér válik hígabbá, hanem csökkenti annak az alvadási képességét. A nattokinase enzim természetes vérhigítóként viselkedik, segít lebontani a vérrögöket, illetve javítja a vér áramlását.

Mikor van szükség vérhígítóra

Több oka is lehet, ha valakinek vérhígítót kell alkalmazni. Ilyen például a mélyvénás trombózis lezajlását követő időszak, hogy megakadályozzák egy újabb vérrög kialakulását. Műtétek előtt, vagy után, szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek. A vér alvadási zavarának következtében a vénákban ún. trombus, vagyis vérrög képződik, aminek
következménye lehet a trombózis és az embólia.

A mélyvénás trombózis olyan véralvadási zavar, amitől nagyon sokan tartanak.

Az alsó végtagok mélyen futó vénáiban kialakuló vérrög, ami egyrészt akadályozza a vérszállítást, ami elhalálozáshoz vezethet, illetve a vérrögből leszakadó kisebb darabok eljuthatnak a tüdőbe is, ahol embóliát, vagyis hirtelen halált okozhatnak. Fontos tudni azonban, hogy a vérhígítóknak is vannak mellékhatásaik. Mivel a véralvadásgátló szerekből többféle is létezik, mindegyiknél más-más tényezőre kell különösen odafigyelni. Ilyen például, hogy az étkezés hogyan befolyásolja ezeknek a szereknek a hatását, milyen más készítményeket lehet mellette alkalmazni, milyen életmódbeli változásokra van szükség. Ezektől sokan megijednek és ha vállalják is a kezelést, utána inkább választanak valamilyen természetes készítményt.

A nattokináz enzim, a vérrögök ellenfele

A nattokináz enzim egy japán erjesztett szója ételből, a natto-ból származik.

A natto szójabab egy tipikusan reggeli japán étel, amit az utóbbi időben sokszor fogyasztanak húshelyettesítőként is.

A natto-ból kivont enzimről kimutatták, hogy fokozza a plazmin aktivitását, ami támogatja az egészséges véralvadást. 
A natto-t a japán hagyományos gyógyászatban már több, mint ezer éve használják, számos egészségügyi előnyét tárták fel: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, szív- és érrendszeri megbetegedések gyógymódja. A nattokináz enzim a modern kori tanulmányok alanya is. A kutatások szerint az alábbiakban  segíthet:
- a vér optimális áramlása
- szív- és érrendszer egészségének megőrzése
- vérnyomáscsökkentés
- érelmeszesedés kockázatának csökkentése
- lipidszint csökkentés
 - véralvadásgátlás

A nattokináz hatékonyságának titka

A nattokinase különlegessége abból fakad, hogy egyedülálló módon képes feloldani a fibrint nevű fehérjét, ami segít a vérrögök kialakulásában. A kor előrehaladtával a vér viszkozitása növekszik, a test természetes vérrögoldó enzimjei csökkenni kezdenek, így hajlamosabb lesz az alvadásra, nehezebben áramlik. Ez lehet oka magasabb vérnyomásnak is, kevesebb oxigén jut a szervekbe és kialakulhatnak szív- és érrendszeri megbetegedések, demencia és stroke. A nattokináz alkalmazásával csökkenthető a vérrögképződés kockázata. 

A nattokináz azért is viselkedik remek vérhigítóként, mert a véralvadási kaszkád mindkét oldalára hat, a vérrögképződésre és a vérrög lebontásra is.

Fibrinolitikus enzim

A fibrinolitikus enzimek különböző mikroorganizmusokból származnak, mint a bacillus nemzetsége, ami fermentált élelmiszerekben található meg. A nattokináz enzim a natto Bacillus Subtillis-szel való fermentálással jön létre, ezt vonják ki az ételből. A nattokináz egy szerin proteáz, ami 275 aminosavból álló térháló enzim, ami rendkívül hatékony. Leginkább szív- és érrendszeri megbetegedésekre használják a nattokináz enzimet, mint például a visszér, magas vérnyomás, szívbetegség, mélyvénás trombózis, aranyér, keringési problémák, stroke.

Összességében elmondható, hogy fibrinolitikus aktivitásának köszönhetően, vérkeringést javító tulajdonságai hatására javítja a véráramlást, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, csökkentheti a lerakódásokat és a vérrögök kialakulásának kockázatát.

A Natokinase enzim alkalmazása

A nattokináz előnye az is, hogy használata biztonságos, és hatékony.

Felszívódása nagyon jó, mivel ellenáll a gyomorsavaknak. Olyan természetes kiegészítő, ami akár mellékhatások nélkül is javíthatja a véráramot. Képes lebontani a fibrint, a vérrögöket, az artériás plakkokat, és vérhígítóként is viselkedik. Mivel le tudja bontani a fibrint remek lehet a stroke kezelésben, illetve a fibrolízis okozta állapotok kezelésében is, mint az Alzheimer kór. Mellékhatásai önmagukban nem ismertek, azonban egyéb vérhígító, vérnyomáscsökkentő készítményekkel kölcsönhatásba léphet, ezért alkalmazását mindenképp egyeztesse kezelőorvosával.

Tenmag Nattokinase enzim 6 990.- Ft MEGTEKINTEM

A Tenmag által forgalmazott Nattokinase enzim biztonságosan alkalmazható étrend-kiegészítő készítmény, jól tolerálható és alkalmazása segíthet a vérkeringés javításában, illetve csökkenhetnek az érrendszeri megbetegedések kockázatai.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/