A nattokinase, mint természetes vérhígító mellékhatások nélkül

A nattokinase, mint természetes vérhígító mellékhatások nélkül

A vérhígítás célja nem más, mint a vérben lévő rögök kialakulásának megakadályozása.

Bár a vér rögösödésére szükség van, hiszen sebek, sérülések esetén a rögösödés segít a vérzés elállításában, mégis a rögök vezethenek stroke-hoz, szívinfarktushoz, trombózishoz, vagy akár tüdőembóliához is. A véralvadásgátlók célja a veszélyes vérrögök kialakulásának megakadályozása. Valójában nem a vér válik hígabbá, hanem csökkenti annak az alvadási képességét. A nattokinase enzim természetes vérhigítóként viselkedik, segít lebontani a vérrögöket, illetve javítja a vér áramlását.

Mikor van szükség vérhígítóra

Több oka is lehet, ha valakinek vérhígítót kell alkalmazni. Ilyen például a mélyvénás trombózis lezajlását követő időszak, hogy megakadályozzák egy újabb vérrög kialakulását. Műtétek előtt, vagy után, szív-és érrendszeri megbetegedésben szenvedőknek. A vér alvadási zavarának következtében a vénákban ún. trombus, vagyis vérrög képződik, aminek
következménye lehet a trombózis és az embólia.

A mélyvénás trombózis olyan véralvadási zavar, amitől nagyon sokan tartanak.

Az alsó végtagok mélyen futó vénáiban kialakuló vérrög, ami egyrészt akadályozza a vérszállítást, ami elhalálozáshoz vezethet, illetve a vérrögből leszakadó kisebb darabok eljuthatnak a tüdőbe is, ahol embóliát, vagyis hirtelen halált okozhatnak. Fontos tudni azonban, hogy a vérhígítóknak is vannak mellékhatásaik. Mivel a véralvadásgátló szerekből többféle is létezik, mindegyiknél más-más tényezőre kell különösen odafigyelni. Ilyen például, hogy az étkezés hogyan befolyásolja ezeknek a szereknek a hatását, milyen más készítményeket lehet mellette alkalmazni, milyen életmódbeli változásokra van szükség. Ezektől sokan megijednek és ha vállalják is a kezelést, utána inkább választanak valamilyen természetes készítményt.

A nattokináz enzim, a vérrögök ellenfele

A nattokináz enzim egy japán erjesztett szója ételből, a natto-ból származik.

A natto szójabab egy tipikusan reggeli japán étel, amit az utóbbi időben sokszor fogyasztanak húshelyettesítőként is.

A natto-ból kivont enzimről kimutatták, hogy fokozza a plazmin aktivitását, ami támogatja az egészséges véralvadást. 
A natto-t a japán hagyományos gyógyászatban már több, mint ezer éve használják, számos egészségügyi előnyét tárták fel: fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, szív- és érrendszeri megbetegedések gyógymódja. A nattokináz enzim a modern kori tanulmányok alanya is. A kutatások szerint az alábbiakban  segíthet:
- a vér optimális áramlása
- szív- és érrendszer egészségének megőrzése
- vérnyomáscsökkentés
- érelmeszesedés kockázatának csökkentése
- lipidszint csökkentés
 - véralvadásgátlás

A nattokináz hatékonyságának titka

A nattokinase különlegessége abból fakad, hogy egyedülálló módon képes feloldani a fibrint nevű fehérjét, ami segít a vérrögök kialakulásában. A kor előrehaladtával a vér viszkozitása növekszik, a test természetes vérrögoldó enzimjei csökkenni kezdenek, így hajlamosabb lesz az alvadásra, nehezebben áramlik. Ez lehet oka magasabb vérnyomásnak is, kevesebb oxigén jut a szervekbe és kialakulhatnak szív- és érrendszeri megbetegedések, demencia és stroke. A nattokináz alkalmazásával csökkenthető a vérrögképződés kockázata. 

A nattokináz azért is viselkedik remek vérhigítóként, mert a véralvadási kaszkád mindkét oldalára hat, a vérrögképződésre és a vérrög lebontásra is.

Fibrinolitikus enzim

A fibrinolitikus enzimek különböző mikroorganizmusokból származnak, mint a bacillus nemzetsége, ami fermentált élelmiszerekben található meg. A nattokináz enzim a natto Bacillus Subtillis-szel való fermentálással jön létre, ezt vonják ki az ételből. A nattokináz egy szerin proteáz, ami 275 aminosavból álló térháló enzim, ami rendkívül hatékony. Leginkább szív- és érrendszeri megbetegedésekre használják a nattokináz enzimet, mint például a visszér, magas vérnyomás, szívbetegség, mélyvénás trombózis, aranyér, keringési problémák, stroke.

Összességében elmondható, hogy fibrinolitikus aktivitásának köszönhetően, vérkeringést javító tulajdonságai hatására javítja a véráramlást, segíthet megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, csökkentheti a lerakódásokat és a vérrögök kialakulásának kockázatát.

A Natokinase enzim alkalmazása

A nattokináz előnye az is, hogy használata biztonságos, és hatékony.

Felszívódása nagyon jó, mivel ellenáll a gyomorsavaknak. Olyan természetes kiegészítő, ami akár mellékhatások nélkül is javíthatja a véráramot. Képes lebontani a fibrint, a vérrögöket, az artériás plakkokat, és vérhígítóként is viselkedik. Mivel le tudja bontani a fibrint remek lehet a stroke kezelésben, illetve a fibrolízis okozta állapotok kezelésében is, mint az Alzheimer kór. Mellékhatásai önmagukban nem ismertek, azonban egyéb vérhígító, vérnyomáscsökkentő készítményekkel kölcsönhatásba léphet, ezért alkalmazását mindenképp egyeztesse kezelőorvosával.

Tenmag Nattokinase enzim 6 990.- Ft MEGTEKINTEM

A Tenmag által forgalmazott Nattokinase enzim biztonságosan alkalmazható étrend-kiegészítő készítmény, jól tolerálható és alkalmazása segíthet a vérkeringés javításában, illetve csökkenhetnek az érrendszeri megbetegedések kockázatai.