A Giloy története

A Giloy története

Az ájurvéda egy 5000 éves orvostudományi rendszer, amely a Védák néven ismert ősi indiai szentírásokban gyökerezik. A Giloy tudományos nevén a Tinospora cordifolia a Menispermaceae családba tartozó trópusi mászónövény. Ma már nemcsak India trópusi területein található meg, hanem Srí Lankán és Burmában is. Közismertebb nevén Guduchi. A Giloy szent eredetét az indiai eposz, a Rámájána és a Durga Saptshati szent szövege írja le. Évszázadok óta igyekszünk, hogy életünket egészségesebbé tegyük a természet által meghatározott erőforrásokkal, ezen gyógynövények egyike a Giloy. A Giloy fontos funkciókat tölt be, hogy megőrizze sejtjeink egészségét. A Giloy-t már ősidők óta alkalmazzák adaptogén gyógynövényként. Bizonyítottan eredményes a mentális stressz és a szorongás csökkentésére, mivel segít a szervezetből eltávolítani a méreganyagokat és javítja a memóriánkat. A Giloy másik előnye, hogy enyhíti a köhögést, a megfázás tüneteit és a lázat.

Fokozza az immunitást

Immár hónapok óta az immunitás a legfelkapottabb kulcsszó. Úgy tűnik a megfázás, a köhögés és a láz miatt az immunrendszer megerősítése lett a legfontosabb. Olyannyira, hogy még azok az emberek is, akik eddig nem nagyon foglakoztak az egészségükkel, feltöltik a szervezetüket C-vitaminnal és különböző módszerekkel próbálkoznak az immunrendszerük megerősítése érdekében. A Giloy első és legfontosabb előnye, hogy megújíthatja a test immunrendszerét. A Giloy antioxidáns tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek javítják az egészséget, és még a baktériumokkal is megküzd, amelyek betegségeket okozhatnak a szervezetünkben. A Giloy egyes alkotóelemei az immunoglobulin és a vér leukocita szintjének növelésével segítik az immunrendszer erősítését. A Giloy antioxidáns tulajdonsága miatt harcol a szabad gyökök ellen, és megőrzi a sejtjeink egészségét. A Giloy segít eltávolítani a méreganyagokat, tisztítja a vért, és harcol a betegségeket okozó baktériumok ellen, valamint segít megszabadulni a visszatérő krónikus lázaktól, mivel lázcsillapító jellegű.

Csökkenti a stresszt és a szorongást

A Giloy kiváló adaptogén gyógynövény, ami azt jelenti, hogy fiziológiai funkcióinak normalizálásával segít a stressz és a szorongás visszaszorításában. A testre gyakorolt hatása pihentető, mert képes javítani a memóriát a kognitív képességeket, köszönhetően a vér agy gáton - ez egy szorosan összekapcsolódó sejtekből álló hálózat, ami arra szolgál, hogy megakadályozza a káros anyagok központi idegrendszerbe való bejutását, miközben más, fontos anyagokat átenged - való átjutásának. A Giloy egyértelműen gyógynövénynek mondható számtalan hatásos gyógyászati tulajdonságokkal, amelyet az ókori Indiában már jóval a modern tudományos technológia előtt felismertek, hiszen a modern tudomány még csak mostanában kezdi felismerni és értékelni számos gyógyászati tulajdonságát.