A Bakopa hatásai

Életünk során minden nap alapvetően szükséges, hogy agyunk jól működjön, de vannak olyan időszakok, amikor ez kimagaslóan fontos. A megfelelő koncentráció és agyi működés elengedhetetlen és nagyon fontos a tanulás, vizsgák során és munka közben is. Azonban agyunk sokszor leterhelt, fáradt és az idő előrehaladtával is csökkennek agyi képességeink. A bakopa egy olyan természetes nootropikum, amiből étrendkiegészítő termékek készülnek az agy védelme érdekében. Egy különleges növény, ami számos jótékony hatással bír.

 

Jótékony hatásai 

A Föld népességének nagy része használ gyógynövényeket és keres alternatív megoldásokat különböző egészségügyi problémákra és azok megelőzésére. A bacopa monnieri egy természetesen előforduló növény, aminek eredeti lelőhelye nedves trópusi környezetben van, honos Indiában és Ausztráliában. A más néven brahmi-nak is nevezett növény akár víz alatt is képes virágozni, ezért rendkívül közkedvelt akváriumi növényként is. A növényt az indiai, vagyis ajurvédikus orvoslásban is használták az agyműködés javítására. Azóta kimutatták, hogy javítja a gondolkodási, kognitív készségeket, illetve a memóriát. Kiderült ezen kívül, hogy ez a gyógynövény eredményesen kezeli az asztmát és epilepsziát, valamint segít olyan kellemetlen tüneteken mint az emésztési zavar és felfúvódás.

A bacopa monnieri, vagyis brahmi az egyik legismertebb gyógynövény, amit az idegrendszer és az agy erősítésére, memóriára és a koncentrálóképesség növelésére alkalmaznak. A bacopa pozitív hatása, hogy segít a normál agyi működés fenntartásában, támogatja a koncentrációt és a mentális egészséget. A brahmi pozitív hatásai:

-  jótékony hatással van a kognitív funkciókra, a memóriára, a koncentrációra, alkalmas a fáradtság és idegi kimerültség helyreállítására

-  segíti az agy optimális működését

-  javítja a mentális egészséget

-  növeli a stressztűrő képességet

fiatalítja az agysejteket

javítja a tanulási kapacitást

-  támogatja az idegrendszert

-  segít az Alzheimer kór kezelésében

-  használják az epilepszia kezelésére és a szorongás csökkentésére is

A bakopa a benne található vegyületeknek köszönhetően antioxidáns hatású lehet, aminek köszönhetően véd a stressz okozta szabadgyökök okozta sejtkárosodástól, ezzel lassítva az öregedés okozta tüneteket.

Az agyi funkciók romlása és a Bakopa 

A fiatal agy rengeteg információt képes tárolni, ami az idő előrehaladtával egyre csökken. 40 éves kor után az agy csak a már meglévő idegi kapcsolatokra támaszkodik és nem generál újjakat, 64 év felett pedig a lakosság 50%-a számol be a memóriával kapcsolatos nehézségekről. Az öregedés egyik következménye a neurodegeneratív rendellenességek kialakulása, amihez szorosan kapcsolódik az oxidatív stressz. A stressz lelki és fizikai következményei nagyban hozzájárulnak az öregedéshez.

 

 

A bacopa fő hatóanyaga a bakozidoknak nevezett aktív vegyületek, amik antioxidáns hatásainak köszönhetően különös hatással vannak az agyra, ahol semlegesítik a szabadgyököket és megakadályozzák a zsírmolekulákkal való reakciójukat. Ez lassíthatja az agy öregedését és segít megelőzni például az Alzheimer-kór által okozott károkat.

A bakopa gyulladásgátló tulajdonságokkal rendelkezik, vagyis elnyomja azokat az enzimeket, amelyek elősegítik a gyulladást, segít megelőzni a stresszt és a szorongást, ezért jól alkalmazható a kezdeti depresszió idején.

Alkalmazásának előnyei összefoglalva  

Ha röviden szeretnénk összefoglalni a bacopa jótékony hatásait, akkor elmondhatjuk, hogy első és legfontosabb, hogy ez egy nootropikum, ami segít az agy frissen tartásában, csökkentheti a figyelemhiányos hiperaktivitás, vagyis az ADHD tüneteit, és, hogy idősebb korban nagyban segít a demencia okozta agyi károsodásoktól való védelemben.

A Tenmag Bacopa egy olyan étrend-kiegészítő, ami minden korosztálynak ajánlott. Fiataloknak főleg azért, hogy segítsen a tanulásban, hiszen használatával több információ marad meg az agyban, időseknek pedig azért, mert segíti fenntartani a normál agyműködést és a mentális egyensúlyt.

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bakopa kivonat használata?

A Bakopa az egyik legismertebb természetes nootropikum-agyserkentő, aminek bizonyítottan erős hatásai vannak: nem csak a memóriát erősíti, hanem javítja a kognitív (megértési) képességeket és az agy alapvető egészségét is.

Mi is az a Bakopa?

A Bakopa, vagyis eredeti nevén Bacopa Monnieri egy ayurvédikus gyógynövény, amelyet Indiában évszázadok óta használnak természetes agyserkentőként és memóriajavítóként és aktív vegyülete, a bakozidok segítik az új neuronok növekedését az agyban, miközben egyidejűleg védik a meglévő neuronokat a károsodástól.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Bacopa fő hatóanyaga egy kivonat, ami a Bacoside névre hallgat, ez a kivonat nagyban javítja az agyban a szinaptikus jelátvitelt, amit úgy ér el, hogy sokszorozza az ingerület átviteleket, így a neuronok között gyorsabb és intenzívebb az elektromos aktivitása a jeleknek. A Bacoside-A nevű aktív hatóanyag megnöveli a kináz termelését, így még jobban stimulálja az idegsejteket. Ez a hatás legjobban a hippocampust célozza meg, ami az agynak azon része, amely a hosszútávú memóriáért felel. Azzal, hogy megsokszorozza a jelek aktivitását a Bakopa elősegíti, hogy könnyebben és gyorsabban emlékezzünk vissza akár a régen nem emlegetett témákra.

Ami még külön érdekesség, hogy a Bakopa nem csak a memória megtartását segíti elő, hanem megkönnyíti a munkát és még a térbeli memóriát is elősegíti, emellett még rendelkezik szorongásgátló tulajdonságokkal, ami csökkentheti a stresszt és javíthatja a rossz alvási szokásokat, mivel a gyógynövény tartalmaz egy Hersaponin nevű anyagot, így elősegíti az alvást azzal, hogy meghosszabbítja a REM-alvásszakaszt, így pihentebben ébredhetünk.

Tudta-e? A Tenmag Bakopa kivonat javítja az agy különböző régiói közötti kommunikációt, ami a mentális tisztánlátás és a döntéshozatali képességek javulásához vezethet.

Kinek érdemes használni?

A fiataloknak főleg tanuláshoz ajánlott, hiszen a Bakopa szedésével bizonyítottan több fog megmaradni a tanórából, mint nélküle. Az idősebb korosztálynak pedig a memória romlása ellen tökéletes étrend-kiegészítő.

Összegzés:

Összességében úgy tűnik, hogy a Bakopa hatékony kiegészítő a kognitív funkciók javítására, mivel képes fokozni a neuronális kommunikációt, valamint csökkenti a gyulladást az agysejtekben. - így ideális azok számára, akik feledékenységgel vagy bármely neurológiai rendellenességekkel, például demenciával vagy a kognitív hanyatlás más formáival küzdenek. Ha hatékony módot keres memóriája és általános kognitív egészsége javítására, ne habozzon még ma rendelje meg a Tenmag Bakopa kivonatát!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3153866/

Milyen előnyökkel jár a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol használata?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével mindenki élvezheti az optimális sejtenergia elérésének és fenntartásának előnyeit. Ennek az étrend-kiegészítőnek a használatával a mindennapi tevékenységek könnyebben kezelhetővé és elvégezhetővé válnak az energizált lökésnek köszönhetően, ami nagyban hozzájárulhat az életminőség javulásához. 

Mi is az a Bioaktív Q10 Ubiquinol?

A Bioaktív Q10-et a világon kizárólag a japán KANEKA® cég állítja elő, természetes úton, élesztő fermentáció útján. A Kaneka ubiquinolja a világ első és egyetlen bioaktív Q10-koenzimje, ami étrend-kiegészítőben elérhető, védi számos szabadalom.

A Kaneka japán cég egyedülálló módon biológiailag aktív formában tudja a Q10-et biztosítani, mely élettani szempontból sokkal eredményesebb, gyorsabb Q10 visszapótlást tesz lehetővé. Az ubiquinol a hagyományos Q10-hez képest nemcsak gyorsabban és jobban képes kifejteni a hatását, hanem hosszabban is, mert a vérplazmában is jóval tovább tartózkodik.

 
Hogyan fejti ki a hatását?

A Tenmag Bioactive Q10 Ubiquinol egy olyan táplálékkiegészítő, amely a sejtek mitokondriumaiban természetesen megtalálható antioxidánsból, a koenzim Q10-ből (CoQ10) áll. A CoQ10 fontos szerepet játszik az ATP (adenozin-trifoszfát) előállításában, amely az elsődleges energiaforrás, amely a sejtjeinket táplálja. Ahogy öregszünk, szervezetünk egyre kevesebb CoQ10-et termel, ezért a Bioactive Q10 Ubiquinol kiegészítése segíthet pótolni a CoQ10 csökkenő szintjét és helyreállítani sejtjeink egészségét. Tiszta sejtenergiával látja el az emberi szervezet minden egyes sejtjét, hogy szerveink a legnagyobb hatékonysággal tudják ellátni élettani funkcióikat. 

Testünk fittsége, immunrendszerünk erőssége sejtjeink energiaellátásától függenek. Minden sejtünkben mitokondriumok százai-ezrei termelik az energiát, vagyis az ATP molekulát. A Q10 Ubiquinol rendkívül fontos szerepet tölt be a mitokondriumok (sejtrészecskék) energiatermelésében. Katalizátorként működik közre az ATP molekula termelésében, ami az emberi test "energiahordozója”. Az emberi testben termelődő energia 95%-ban ezáltal jön létre.

Tudta-e? A Bioaktív Q10 Ubiquinol a CoQ10 egyetlen olyan formája, amely klinikailag bizonyítottan gyorsan növeli és fenntartja a CoQ10 sejtszintjét a szervezetben. Az is ismert, hogy nyolcszor jobban felszívódik, mint a CoQ10 más formái.

Kinek érdemes használni?

A Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol úgy működik, hogy feltölti szervezetünket CoQ10-zel, segít helyreállítani az energiatermelés optimális szintjét a sejtjeinkben. Ez különösen előnyös a 40 év feletti emberek számára, akik természetes módon szeretnék növelni energiaszintjüket és javítani sejtjeik általános egészségét. Hasznos lehet a sportolók számára is, akik szeretnék maximalizálni a teljesítményüket, vagy a krónikus fáradtság szindrómában szenvedők számára, akiknek extra segítségre van szükségük ahhoz, hogy átvészeljék a napjaikat. 

Összegzés:

Ha Önnek vagy egy ismerősének szüksége van segítségre a sejtek energiájának fenntartásában a mindennapokban, akkor ez a tökéletes megoldás. Soha többé nem kell lomhának éreznie magát; növelje a sejtek energiaszintjét még ma a Tenmag Bioaktív Q10 Ubiquinol segítségével. Ez a könnyen használható étremd-kiegészítő rendkívül megbízható, és legfőbb előnyeivel bizonyítja értékét, függetlenül attól, hogy milyen az életmódja! Ne habozzon; kezdje el most, és mondjon búcsút a fáradtságnak és az alacsony energiának a Tenmag Bioakttív Q10 Ubiquinol segítségével - már ma elkezdheti szedését!

Forrás: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9449413/