Lenmagolaj - Hidegen sajtolt

Kiszerelés: 250 ml

OGYÉI szám: 7

Kategória: Növényi olajok

1 490.- Ft


Készleten

Az ár a 27% ÁFÁ-t igen, a szállítási költségeket nem tartalmazza.

LENMAGOLAJ - AZ EGÉSZSÉG FORRÁSA

A Tenmag lenmagolaj koncentrált mennyiségben (58%-ban) tartalmazza az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen, ámde annál ritkább Omega-3 zsírsavat.  "Ennek a zsírsavnak a hiánya okozta gyakorlatilag az összes, ismétlem az ÖSSZES civilizációs betegség megjelenését."  Dr. Foglein Ferenc - biokémikus kutató

Manapság már számos súlyos betegség visszafor­dítható - vagy ami még jobb, megelőzhető - azáltal, hogy ez a speciális olaj visszakerül az étrendünk­be. 

A legtöbb orvos és táplálkozási szakember azonban még mindig sötétben tapogatózik azt illetően, hogy mi a szerepe ezeknek az olajoknak. Ön lehet az egyik olyan páciens, aki felvilágosítást ad orvosának.

Való­színűleg nem is tudja majd ezt megállni, ha megtapasz­talja, milyen javulásokat idéz elő egészségében ez az étrendjében bekövetkező minimális változtatás. A lenmagolaj napi fogyasztásával megtudhatja, hogy miért hívják ezt a speciális olajat „az agy eledelének", és azt is, hogy ennek segítségével a természete morgósból mosolygóssá változhat.

MI AZ AZ OMEGA-3 OLAJ?

Az omega-3 olajok a zsírok egy igen speciális fajtájához tartoznak, mégpedig az alapvető zsír­savakhoz. A kulcsszó az „alapvető", ami orvosi nyelven azt jelenti, hogy ezek a zsírok feltétlenül szükségesek  az  egészséges   élethez. Nélkülük semmiképpen nem lehetünk egészségesek.

HOGYAN BEFOLYÁSOLJA AZ OMEGA-3 OLAJ AZ EGÉSZSÉGÜNKET?

1. Az omega-3 olaj a vérsűrűség természetes csökkentője. Alacsonyan tartja a triglicerideknek nevezett vérzsírok szintjét, csökkenti a magas vérnyomást, illetve segít abban, hogy az erek megőrizzék rugalmasságukat és védi őket a gyulladásoktól. Általában véve tehát elősegíti a jó vérkeringést.

2. Természetes gyulladáscsökkentő, s így megelőzi vagy enyhíti az olyan betegségek tüneteit, mint az asztma, az ízületi gyulladás, a menstruációs görcsök és a migrénes fejfájások.

3. A szem retinájának különösen szüksége van az omega-3 olajra a jó látáshoz. Az omega-3 olaj emellett javítja a szem haj­szálereinek a vérellátását, s ugyancsak jót tesz a szív ereinek is.

4. Az omega-3 olaj szolgál az „agy táplálékául" is. A többszö­rösen telítetlen zsírsavainak többsége építi fel az agy szürkeállományának nagy részét.

TÖLTSE FEL SZERVEZETÉT OMEGA-3-AL!

Az omega-6 olajok gyulladásokat hoznak létre a szervezetben, ott, ahol egy fertőzés miatt erre szükség van. Az omega-3 olaj ezeket a gyulladásokat kontrollálja, és ha már nincs szükség rá, megszünteti azt. Jelenleg 20x-30x  annyi omega-6-ot fogyasztunk, mint omega-3-at, pedig 1:1 lenne az ideális arány. Így gyulladás ott is létrejön, ahol nem kellett volna (pl.: ízületben, érfalon, emésztőrendszerben, stb). Minden olaj szinte csak omega-6-ot tartalmaz, kivéve a lenmagolajat, amely 58%-ban tartalmaz omega 3-at. Szüntesse meg Ön is szervezetében a gyulladásos folyamatokat azzal, hogy több lenmagolajat fogyaszt és mellőzi a napraforgóolajat. A koleszterin a gyulladt artéria falára tapad le. Ha a gyulladást megszüntetjük, az érrendszeri betegségek kiváltó okát is megszüntetjük.

EGY KIS ÉRDEKESSÉG:

Az Omega-3 és az Omega-6 zsírsavak a szervezetünket irányító alapanyagok. Táplálkozási szokásainkkal jelenleg 20-30-szor több Omega-6-ot viszünk be a szervezetünkbe, mint Omega-3 -at, pedig arányaiban ugyan annyit kellene. Ez okozza a zavarokat, amit betegségeknek hívunk. A betegségekkel szemben az egyensúly visszaállításával érdemes foglalkozni, vagyis az egészséggel. A napraforgó olaj helyett használjuk a lenmagolajat. Főzésre kiválóan alkalmas, de sütésre nem, mert 150 C felett a szerkezete roncsolódik.


FOGYASZTÁSA:

A lenmagolaj nagyon ízletes ezért tisztán, napi 2 evőkanállal is fogyaszthatja. Keverheti salátákhoz és pirítósra is kiválló.

A TENMAG lenmagolaj termékünket frissen szállítjuk. A sötét palacknak köszönhetően a jellemző kesernyés íz nem alakul ki. A friss lenmagolaj jobban hasznosul, így kevesebb is elég belőle.

+36 70 632 5711 - Telefonos megrendelés 
08:00-18:00

Összetevők: 100% Lenmagolaj

Napi ajánlott mennyiség: Napi 2 evőkanál