Loader

A rendelésének küldése folyamatban van!
Kérjük ne zárja be a böngészőt és ne navigáljon el!
A művelet végén automatikusan átirányítjuk!

A Noni az egyik legbőségesebb antioxidáns forrás

Mik azok az antioxidánsok?

Gyakran találkozunk azokkal a kifejezésekkel, és intelmekkel, hogy „túlteng” szervezetünkben a szabadgyökök rémuralma, hamarabb öregszünk, mint kellene, és az antioxidánsok lehetnek a forradalmárok, mentőöveink, ha jót akarunk magunknak:-)! Nos, valóban elég sok szabadon kószáló elektron, mint szabad gyök keresi párját szervezetünkben. Ezek az anyagok különböző anyagcsere folyamatok és kémiai reakciók során szabadultak fel, majd újabb „házasságkötésre” akarják adni fejüket.

Csakhogy ezek a szabadgyökök igen nagy reakcióképességű, ingatag, rövid életű molekulák, melyek stabilizálódásához egy másik elektron szükséges. Ezt a „szabad kapacitást” a szervezetünk bármely ép sejtjében próbálják megtalálni, illetve onnan felvenni. Tulajdonképpen sejtrongáló tevékenységük miatt, sejtméregnek is nevezzük a szabadgyököket. Elég sok energiájába kerül szervezetünknek, hogy úgy kösse meg a szabad és kötődni vágyó elektronokat, hogy minél kevesebb ép sejtnek rongálódjék közben a molekulaszerkezete. Az antioxidánsok azok a „kamikázék”, melyek sok esetben, mintegy feláldozzák elektronjaikat, megmentve ezzel sok – sok ép molekulát. 

Maga az oxidációs folyamat a szervezetre kivetítve leginkább a rozsdásodás, vagy az avasodás folyamatával érzékeltethető, melyben tisztán látszik, hogy az oxigén milyen reaktív elem. Minden, ami ezt az oxidációs folyamatot lassítani tudja, az antioxidáns. A gyümölcsökben található antioxidánsok nagy része azok héjában található meg, így védik a növényt az oxidációtól. A Tenmag Perui Noni gyümölcspor a teljes gyümölcsöt tartalmazza annak héjával együtt.

A NONI kapszula, azaz a NONI por speciáis eljárás során 40-50 C fok alatt kerül kiszárításra, hogy továbbra is tartalmazza a létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat! Adalékanyag, tartósítószer, allergén (laktóz, glutén) mentes. A NONI kapszula tartalmazza a NONI gyümölcs bőrét. ORAC értéke 340.000, ami az antioxidáns képességét mutatja 100 grammban.